Succesvol investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed kan een zeer goede manier zijn om een passief inkomen te genereren. Huuropbrengsten brengen namelijk een maandelijks vast bedrag aan cash flow binnen, waardoor je op een zorgeloze manier een extra pensioen/inkomen kan opbrengen. Daarnaast blijft het ook gewoonweg fiscaal interessant om te investeren in vastgoed. Denk aan bepaalde subsidies en belastingsvoordelen.

Gezien de vele voordelen, staan we bij Palton Vastgoedmakelaars graag even stil bij 5 gouden tips om uw investering tot een succes te leiden.


Kies voor kwaliteit
Aangezien je huurders maandelijks een op voorhand afgesproken som betalen, willen ze hiervoor kwaliteit in de plaats. Kies daarom niet zomaar een pand op basis van de laagste prijs, maar ga grondig te werk en controleer het pand op kwaliteit. Welke materialen werden gebruikt? Hoe oud is het pand? Werden er reeds bepaalde onderhoudswerken uitgevoerd?
Verdeel je kapitaal
Staar je niet blind op dat ene grote pand waarvoor je een hogere huursom zou kunnen vragen. Misschien blijkt het wel voordeliger te zijn om je kapitaal te investeren in 2 of 3 kleinere appartementen die op lange termijn een groter rendement met zich meebrengen. Doe de berekening en beslis niet zomaar zonder er grondig over na te denken.
Duurzaamheid!
Een woning die voldoet aan alle normen en eisen is zeer aantrekkelijk voor potentiële huurders. Ga daarom zeker na of je – potentiële - pand een duurzame woning is. Zijn er zonnepanelen en een thuisbatterij aanwezig? Is alle isolatie helemaal in orde? Sta stil bij deze punten om er zeker van te zijn dat je investering goed uitpakt.
Eersteklas huurcontract
Verhuren is een werkwoord en dat begint wel degelijk bij het huurcontract. Laat je begeleiden door een professioneel kantoor om er zeker van te zijn dat dit contract op een juiste manier opgesteld is. Voorkom zo problemen met huurders zodat je zorgeloos je pand verhuurt.
Geschikte locatie
Jawel, de locatie is en blijft van groot belang. Kies dus bewust voor een locatie die perfect aansluit bij jouw doelgroep. Afhankelijk van die doelgroep kies je dan net voor een pand in een dorpskern of een woning op een meer afgelegen locatie. De locatie kan de vraag naar jouw pand letterlijk maken of kraken. 
Schatting Blijf op de hoogte