Een aangename verhuis

De grote dag

Het is zo ver, we hebben jouw ideale woonst gevonden. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van genieten, maar eerst moet de verhuis getrotseerd worden. Voor vele een frustrerend proces.

Met onze tips verloopt jouw verhuis niet alleen vloeiender, maar ook gewoonweg aangenamer.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Veel zaken kan je ruim voor de verhuis afwikkelen. Denk hierbij aan adreswijzigingen, de school van de kinderen en de telecomoperator inlichten, verhuisdozen bestellen, kranten verzamelen, etc. Dit zijn allemaal zaken waar je kort voor je verhuis niet meer aan moet denken.

De verhuis komt dichterbij

Nog maar enkele weken tot het nieuwe hoofdstuk in je leven? Begin stilaan spullen in te pakken die je de komende tijd niet nodig hebt. Zo zijn kleine en grote decoraties, kerstspullen, tuingereedschap en spullen die op zolder of in de kelder gestockeerd staan typische voorbeelden van spullen die je al op voorhand kan inpakken. Verpak deze spullen goed, zorg voor duidelijke markeringen op de dozen en verzamel ze op een plek waar ze niet in de weg staan.

Door dit te doen neem je een hoop werk en stress weg bij de aanloop naar de daadwerkelijke verhuis.

Tijdens het inpakken van deze spullen kan je er ook bij stilstaan of je die spullen wel nodig hebt. Eerlijk is eerlijk, we houden allemaal wel wat spullen bij die we best wel kunnen missen. Een verhuis is het beste moment om je te ontdoen van onnodige spullen. Nog beter, alles wat je op dit punt wegdoet, bespaart weer een hoop tijd en moeite tijdens de verhuis zelf!

Planning is key

Bedenk op voorhand welke stijl je wilt toepassen in je nieuwe woonst. Zo kan je gemakkelijker beslissen welke spullen je mee wilt verhuizen en welke een andere bestemming zullen krijgen.
Verpak alle spullen op een stevige en veilige manier, je wilt liever geen kapotte spullen uitpakken na alle moeite. Zorg voor een duidelijke markering op de dozen en verpakkingsmateriaal. Orden de spullen per kamer met een cijfer- of lettercode. Houdt hier een overzichtelijk lijstje van bij. Dit bespaart jou en degenen die helpen verhuizen een hoop zorgen en tijd!
Afsluiten doen we met misschien wel de belangrijkste tip. Regel op tijd je familie en vrienden om te helpen op de grote dag. Vele handen maken namelijk licht werk!


Schatting Blijf op de hoogte